dilluns, 22 de gener del 2024

Lectura en gran grup: L’illa animal

Aquest trimestre hem començat el llibre de lectura “L’illa animal” i  de moment ens està agradant molt. Aprofitam per llegir en gran grup i cadescun de noltros llegeig una pàgina en veu alta i els altres seguim la lectura en veu baixa. D’aquesta menera anam millorant el to de veu, les pauses que hem d’anar fent quan trobam un signe de puntuació, la pronúncia…





¿Quién es quien?

Esta semana cada uno de nosotros ha leido su descripción sobre uno de nuestros/as compañeros de clase y nosotros hemos tenido que adivinar de quien se trataba. Nos lo hemos pasado muy bien y hemos acertado muchas de las descripciones. 















Visita exposició: “365 dies a Sant Joan Gran”

Aquest passat divendres vam anar a visitar l’esxposició “365 dies a Sant Joan Gran”, una exposició fotogràfica que s’ha dut a terme a Es Castell durant un parell de setmanes i hem aprofitat per anar a veure-la. 

Ens ha encant ja que ens han explicat les feines que es duen a terme a un lloc al llarg del dia i també hem pogut aprendre nou vocabulari que no coneixiem, com el nom de les eines del camp, de les feines que es fan…

Ens ha encantat! 







Sant Antoni: activitats, torrada i jocs populars

Aquestes 2 primeres setmanes de gener les hem dedicat a treballar el Patró de Manorca “Sant Antoni” i hem tornat a recordar el que va suposar per l’illa de Menorca la Conquesta. 

El dimarts vam aprofitar per fer torrada a l’escola de sobrassada amb l’ajuda de l’APIMA i després els 2n cicle vam fer jocs populars al pati: vam aprendre a tirar la fona i la baldufa, a jugar a mèrvils i vam jugar al joc del mocador.

Aquí podeu veure algunes de les activitats que hem duit a terme.
















dimecres, 10 de gener del 2024

Exposicions orals: Espanya

 Per acabar el trimestre, cadascun dels grups que va realitzar una maqueta sobre un dels temes que havíem treballat a la SA d’Espanya, ho va explicar a la resta de companys i companyes. Vam tenir la maqueta de les CA en forma de puzzle, la dels rius, la dels sistemes muntanyosos, la dels cims més alts, la dels climes i la dels parcs Nacionals. 

Després les vam deixar esxposades uns dies a l’entrada de l’escola. 

Van quedar espectaculars i les exposcions ben interessants! 










Exposición noticias: Hacemos de reporteros

Este trimestre hemos trabajado La noticia, sus diferentes partes, extraer la información principal, como se escribe una noticia, .... a partir de aquí cada uno de nosotros ha presentado a sus  compañeros y compañeras una noticia que ha elegido uno mismo  para presentar en clase. 

Es una actividad de expresión oral para fomentar las exposiciones en público.

Aquí os dejo todas nuestras noticias, han sido unos grandes reporteros con temas muy interesantes.